Archive for november, 2009

Groot nieuws in Brussel

maandag, november 9, 2009

Ik weet nog goed waar ik het hoorde. Ik was net een paar weken stagiair bij de Europese Commissie in Brussel. Samen met zo’n 400 andere jonge afgestudeerden, afkomstig uit alle Europese lidstaten en de hele wereld, werkte ik vanaf oktober 1989 een half jaar lang in de Europese hoofdstad. In de praktijk was het vooral veel lunchen (elke dag van een tot vier) en drinken, want bijna elke avond was er wel een Spaans, Deens of Iers feest. 
Voor de stagiaires werden ook excursies georganiseerd: naar het Europees Parlement in Straatsburg en naar West-Berlijn. De eerste groep zou al begin november naar Duitsland gaan. Maar daar schreef bijna niemand zich voor in. Het was veel leuker om even te wachten en eerst vrienden te maken, en dan in januari de bloemetjes buiten te zetten.
Ik stond ’s avonds met wat anderen bier te drinken in een Brusselse bar, toen een Brits meisje plots op ons af kwam. Ze keek ons met grote ogen aan, alsof er iets heel ergs was gebeurd. “Heb je het al gehoord? De Muur is gevallen!”

(more…)